Toidu ohutus

Anonüümne

29. jaanuar 2014

Toidu ohutus

Teil on kodukal uudis, et toorpiima peaks kuumutama. On see mingi nali või? Kui ma tahan kuumtöödeldud piima-laadset toodet osta, siis ostan hulga odavama Tere piima! Kuumutamine hävitab kõik kasulikud bakterid-mikroorganismid.. Did u knew that? Ühesõnaga, toorpiim on kasulik ja too 2,5 protsendine piimalaadne toode on mõttetu jura.
Ei imestaks kui varsti tuleks soovitus et ” hapukapsast ärge toorelt sööge, võte kokkupuutuda bakterite ja b12-ga”

Heil ja tervisi :)

Pada

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Sellele küsimusele vastab Tervise Arengu Instituudi mittenakkushaiguste ennetamise osakonna juhataja Anneli Sammel: “Eesti Maaülikooli poolt tellitud uuringu tulemused on kindlasti usaldusväärsed. Riigiasutusena ei saa me sellest mööda vaadata ja meie kohus on elanikkonda neist riskidest teavitada, isegi siis kui riskid on väikesed. Põllumajandusministeerium soovitab siiski riskide maandamiseks toorpiima kuumutada. See on soovitus, mille osas peavad inimesed ise tegema otsuse. Kindlasti on palju toorpiima tarvitajaid, kes kasutavad oma farmi toodangut või kontrollitud hügieeniga farmi toodangut ja pole mõtet neile seda ka keelata. Paanikaks ei ole põhjust ja riskidest teadlik olemine on ju kasuks kõigile.”