Toidu ohutus

Anonüümne

8. september 2014

Toidu ohutus

Tere!

Tänan Teid vastuse eest. Kui tohib, siis sooviksin natukene täpsustada. Miks on rauarohke vesi tervisele kahjulik? Kas kui see tumedam kiht on poti põhja tekkinud ja seda potti ikkagi kasutada toidu tegemisel, kas siis sealt poti põhjast eraldub ka sellest pruunikast kihist mingeid kahjulikke aineid toidu sisse keetmisel?
Tänan vastamast veelkord.

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Sellele küsimusele vastab TTÜ toiduainete instituudi vanemteadur Tiina Lõugas: “Esiteks, see ei ole 100% kindel, et tegemist on rauakihiga. Seda saate välja selgitada ainult siis, kui lasete enda vett analüüsida. Kui see kiht on juba tekkinud, siis suure tõenäosusega sealt niisama midagi ei eraldu (kui just tükikestena). Samas liigse rauarikka vee tarvitamine niisama joogiveena ei ole tervisele hea. See ongi põhjus, miks peaksite igaks juhuks oma vett kontrollida laskma.”