Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

29. oktoober 2012

Toit ja toidu valmistamine

Tere!
Vaatasin, et kuivatatud puuviljad oli paigutatud valgusfooritabelis kollasesse ossa. Tekkisküsimus, et kas see on nii ainult suure süsivesikute sisalduse tõttu voi on need muul moel veel tervisele kahjulikud. Nimelt olen noor alakaaluline neiu ning teen palju sporti. Toitun muidu korralikult ning söön ka värskeid puu – ja köögivilju, kuid kiire elutempo tõttu söön igapäevaselt enne trenni ka kuivatatud puuvilju (rosinad, ploomid, õunad). Kas peaksin oma harjumust muutma?

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Jah, peamine põhjus on selles, et tänu kuivatamisele (vee eraldamisele) on nad üsna energiarikkad (süsivesikute sisaldus on kontsentreerunud). Teine põhjus on selles, et värsketes on rohkem vitamiine ning inimesed peaksid pigem eelistama värskeid kuivatatutele. Teie puhul on oluline saada piisavalt energiat, mistõttu kuivatatud puuviljade-marjade söömine on igati õigustatud. Kindlasti on vaja aga kuivatatud vilju enne söömist väga hoolikalt pesta.