Varia

Ülle Kiviste

31. august 2016

Varia

Tere Minu küsimus puudutab pudrude arvestussüsteemi. Nimelt, kas märkima peab valmis pudrukoguseks, üldjuhul 200g. ( mis annab väga suure kalorite numbri, minu meelest) või kuivaine kogus ja näiteks piima kogus eraldi, mis annab kaloritena minu meelest normaalsema tulemuse. Kuidas sellega on. Ja üldisemalt ka mis tähendab tüüpiline portsion ja pakendi kaal kui nad on ühes lahtris kirjeldatud? Kuidas sellest aru saada?

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Kuna küsimus puudutab ilmselt toitumisprogrammi Nutridata, siis vastab küsimusele Nutridata administraator Madli Martverk: “Toidupäevikusse või menüüsse tuleks sisestada tarbitud pudru kogus valmispudru näol, mitte eraldi kuivaine ja vedelik. Kui leiate andmebaasi retseptide hulgast endale sobivad retseptid, siis võite neid kasutada. Osad andmebaasi putrude retseptid sisaldavad lisaks kuivainele ja vedelikule ka suhkrut ning rasvainet, see tõstab toidu energiasisaldust. Kui Te aga sobivat retsepti andmebaasist ei leia, siis saab programmis luua enda retsepte (“Minu toidud” menüü all), kuhu saate sisestada täpsed toiduained ja kogused, mis enda retseptides kasutate. Tüüpiline portsjon on nö tavapärane/ keskmine tarbimiskogus. Tüüpiline pakendi kaal, nagu nimigi ütleb, väljendab tavapärast pakendi kaalu, milles antud toodet müüakse.”