Toit ja toidu valmistamine

aleksandr

19. mai 2018

Toit ja toidu valmistamine

tere
huvitab kuidas ma saan külmutada
mitte küpsetatud juustu kook
küpsetatud kana
külm suitsu peekon
olemas blast freezer kuni -50

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Külmutamisel kehtib põhimõte, mida kiiremini, seda parem. Seega on -50 kraadi juures kiire külmutamine väga hea, küll aga võiks hiljem tooteid säilitada tavalise sügavkülma temperatuuril. Iseenesest on võimalik kana ja peekonit külmutada ka tavalises sügavkülmas. Kui juustukoogi all on mõeldud kooki, mille valmistamisel on kasutatud toorjuustu, siis selle külmutamisega võib tekkida probleeme. Kindlasti ei saa külmutada toodet, mille valmistamisel olete kasutanud ka želatiini, aga suure tõenäosusega kannatab sügavkülmutamisel ka täiesti tavalise küpsetamata toorjuustukoogi kaubanduslik välimus, kui see söömiseks üles sulatada. Aga võib proovida, siis teinekord juba teate täpsemalt.