Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

12. aprill 2013

Toit ja toidu valmistamine

Tere.Soovin oma kooli lastele pakkuda 3,5% piima.Kuidas sellesse suhtuda arvan,et see on tervislikum ::kuigi ma vaatan paki pealt,et valku on 2,5 % piimas rohkem ja süsivesikuid ka:: nüüd aru ma ei saa mis vahe sellel piimal siis on,kuidas ta lapse tervisele kasulikum on???

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Kui vaadata näiteks Tere kodulehte, siis süsivesikute kogus on mõlemas piimas võrdne ning valke on enam 3,5%-lises piimas. Peamine eelis, mis 3,5%-lisel piimal 2,5%-lise ees on, ongi just piimarasva sisaldus, mis aitab kaasa piimas oleva kaltsiumi omastamisele. Kui Te suudate 3,5%-lise piima kasutamisel kogu menüü koostada sellise, et kõikidest pakutud toitudest saadud küllastunud rasvhapetest saadav energia ei ületaks 10% kogu saadavast energiast, siis on selle piima kasutamine igati hea.