Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

24. juuli 2010

Toit ja toidu valmistamine

Tere!
Räägitakse, et sealiha pole just kõige parem variant nendele inimestele, kes soovivad veidi kaalu langetada, ning ka tervisliku toitumise puhul eelistatakse rohkem kala- ja linnuliha. Kuid siiski on sea erinevad osad ka erineva rasvasisaldusega. Et kas näiteks sea välis- või sisefilee, mis on madala rasvasisalduseda, sobib söömiseks kaalulangetajale? Või pole sealiha siiski mingil moel üldse tervislikum kui näiteks kanaliha?

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Ka kaalu langetavad inimesed peavad sööma liha, et saada piisavalt rauda. Tänapäeval on müügil näiteks delikatesshakkliha seahakklihast, mis on lahja ning seetõttu täiesti võrdväärne veiselihaga. Lihtsalt kogustega ei tohi üle pingutada ja varieerida liha nii kana kui kala söömisega.