Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

28. november 2010

Toit ja toidu valmistamine

Tere! Olen kuulnud, et pudelitäis avatud linaseemneõli tuleb kuu aja jooksul ära tarvitada. Kas see väide vastab tõele? Kui jah, siis selgitage palun lähemalt, miks linaseemneõli nii kiiresti kasutamiskõlbmatuks muutub. Kas linaseemneõli kibedamaks muutunud maitse viitab sellele, et see on halvaks läinud või tohib seda veel tarvitada? Kas paar kuud külmkapis seisnud linaseemneõli on tervisele juba kahjulik?

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Vastab Tallinna Tehnikaülikooli toiduainete instituudi dotsent Tiiu Liebert: “Tootja peaks seda märkima, kuidas hoida linaseemneõli ja kui kaua avatud pudelis olevat õli tarvitada. Üldiselt aga sisaldab linaseemneõli palju polüküllastamata rasvhappeid ja kibe maitse viitab sellele, et need on rääsunud ja õli kasutamiskõlbmatu.”