Varia

Anonüümne

30. mai 2013

Varia

Mul on selline ülesanne arsti poolt antud.
Mida ma söön hommikul lõunal ja õhtul seda tuleb kirjeldada aga kuidas seda paberil kirjeldada-aidake palun!

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Seda nimetatakse toidupäeviku pidamiseks. Sellega soovib arst teada saada võimalikult täpselt kas seda, mida Te sööte, et siis välja selgitada energia ja toitainete saamist või näiteks seda, kas mõni toiduaine võib tekitada allergiat.
Selleks tuleb Teil absoluutselt kõik, mida sööte, panna paberile kirja. Panete paberile näiteks tänase kuupäeva, siis söömise kellaaja ja et tegemist on hommikusöögiga. Edasi kirjutate üles kõik, mida sõite võimalikult täpselt (roogade puhul võimalusel ka koostisained ja kas toitu praeti-keedeti) ning koos kogustega (kui võimalik, kaaluge või esitage majapidamismõõtudes). Põhimõtteliselt võite toidupäevikut pidada ka toitumisprogrammis ja selle sealt siis arstile välja printida. Lisan siia ka ühe võimaliku ülesmärkimise näidise. 

30.05.2013
Hommikusöök kl 7.30 kodus

Kaerahelbepuder (valmistatud 2,5%lise piimaga, sisse lisatud veidi võid ja suhkrut) umbes 2dl
Maasikamoos 2 spl
Kohv (ca 2dl)  piima (2,5% rasvasus ca 3spl) ja suhkruga (1tl)
Tallinna peenleib (1 viil) või (1 tl) ja keeduvorstiga (rasvasus 20%, 1 õhuke viil diameetriga 8cm)
Vahenäksimine kl 10.30 tööl
Must kohv (2dl)
Kalevi küpsised (2tk)
India pähklid (10 tk)
Lõunasöök kl 13.30 töö sööklas
Seljanka hapukoorega (seljanka sisaldas liha ja viinereid. Seljankat umbes 3dl, hapukoort 1 spl)
Peenleib (1 viil)
Saiavorm piimaga (vormi umbes 2 dl, piima umbes 1 dl)
Vahenäksimine kl 17.00
Õun (diameeter 10 cm)
Banaan (pikkus 20 cm)
Ahjuõuna jogurt (rasvasus 2%, 380g)
Õhtusöök kl 20.00
Rakvere lihapallid toorjuustuga, praetud õliga (7 tk)
Keedetud kartul (2 tk)
Hapukoorekaste (hapukoore rasvasus 20%, umbes 5 spl)
Õnne sepik (1 viil)
Keefir (rasvasus 2,5%, 250 ml)
Vahenäksimine kl 22.00
Taimetee meega (2 dl, 1 tl mett)
Ise tehtud pärmitaignast kaneelisaiake (umbes 80 grammi)