Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

13. september 2012

Toit ja toidu valmistamine

Tere!

Miks inimene hakkab sööma toorest kartulit, kas siis on mingi aine puudus organismis?

Aitäh!

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Ühest põhjust toore kartuli söömiseks on väga raske välja tuua. See võib olla tingitud mõne aine defitsiidist, kuid võib ka mitte olla. Soovitan pöörduda perearsti poole analüüside tegemiseks. Üks võimalikke põhjusi võib olla ka “nõrkus” tärklise vastu. On olemas sellise nimetusega toitumsihäire nagu pika – inimene sööb asju, mida ei peaks sööma (nt muld, muda, kriit, riided, paber, liiv, hambapasta). Üheks pika alamliigiks on amülofaagia. Amülofaagid eelistavad tärkliserikkaid asju nagu toortärklis, tärgeldusained, jahu, tainas ja kliister. Kuna toores kartul sisaldab endas toortärklist, siis võib selle söömine viidata pikale.