Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

19. märts 2011

Toit ja toidu valmistamine

Meil on selline mure et emal on korduvalt peal krambid siiski pole tegu epilepsiaga,kuid arstilt vastati et peaksime talle pakkuma rohkem magneesiumi sisaldusega toite.Millest vöiks siis tema menüü koostatud olla?

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Küsimusest ei saa päris täpselt aru, kas Teie emal tõmbuvad vahel jalad krampi või käivad tal peal krambihood. Viimasel juhul võib olla tegemist tõsisema tervisehädaga ning oleks vaja viivitamatult arsti poole pöörduda. Kui aga tegemist on lihaskrampidega, siis tõepoolest on leitud seos liiga väikese magneesiumi tarbimise ning nende tekkimise vahel. Magneesiumi saamine muutub üha keerulisemaks, sest parimateks allikateks on kõikvõimalikud täisteratooted, kuid tänapäeva tootjad on tihtipeale tooted väga “ära puhastanud” ja seeläbi vähendanud ka nende vitamiinide ja mineraalainete sisaldust. Poest soovitan esmajoones otsida teraviljatoodetest võimalikult täisterast valmistatud asju – leib, pudruhelbed, riis, makaronid. Aeg-ajalt võib lisada toitu kliisid, kuid nendega ei tohiks üle pingutada. Headeks magneesiumi allikateks on ka pähklid ja seemned, aga neidki ei tohiks korraga süüa väga palju, sest nad on ka väga rasvarikkad (tegemist küll selle nö hea rasvaga). Ka kaunviljad sisaldavad magneesiumi. Köögiviljadest sisaldavad magneesiumi enim rohelised köögiviljad.