Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

22. september 2012

Toit ja toidu valmistamine

Tere

Lihtne küsimus, kui palju vähemtervislikud on poes müüdavad sügavkülmutatud köögiviljad (pean silmas pakendeid, kus sees on herneid, porgandeid, lillkapsast jne..) värsketest köögiviljadest?

Lugupidamisega

Mart

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Kui köögiviljad on korjatud õigel ajal ning külmutatud ja hoitud õigetes tingimustes, siis on nendes säilinud rohkem vitamiine kui kevadisel perioodil poelettidel leiduvas närtsinud väljanägemisega viljas. Selleks, et veenduda, kas külmutatud viljad on hoitud õigesti, tuleks katsuda läbi paki, kas viljad on üksteisest lahus. Ühes tükis viljad viitavad võimalikule vahepealsele ülessulamisele-uuesti külmutamisele.