Toit ja toidu valmistamine

Anonüümne

16. oktoober 2010

Toit ja toidu valmistamine

Kas taimetoitlased võiksid nt küllastumata rasvhapete vajaduse saada rahuldatud ainuüksi näiteks kanepiõlist, milles on teatavasti oomega-3 ja omega-6 vahekord ideaalne (1:3) ja D-vitamiini vajaduse ainult kalaõlist tarbimata rasvarikkaid kalu, pidades silmas angerja suurt kolesteroolisisaldust ja “punaste kalade” võimalikku elavhõbedasisaldust?

Spetsialist vastab:Tagli Pitsi

Teoreetiliselt on see võimalik, kõik sõltub kogustest. Kui rasvu muudest allikatest ei saa, siis tuleks päevas süüa vähemalt 100 grammi õli, et saada piisavas koguses rasvhappeid. Piisava koguse vitamiini D saamiseks peaks kalaõli päevas võtma umbes 3-4ml. Samas tuleks toituda ikkagi võimalikult mitmekesiselt, kasutada erinevaid õlisid (nt oliivi- ja rapsiõli), lisaks süüa ka pähkleid ja seemneid, aga kindlasti ka tooteid teistest toidugruppidest.