Menüü

Suhkrud puuviljades ja marjades

Puuviljade ja marjade suhkrute sisaldus sõltub sordist, küpsusastmest ja kasvutingimustest. Tegelikkuses on võimatu toiduanalüüse tegemata hinnata looduslike suhkrute sisaldust konkreetses toitudes.

Suhkrute ligikaudsed sisaldused mõnedes puuviljades ja marjades

ToiduaineSahharoos g/100gFruktoos g/100gGlükoos g/100gSuhkrud kokku g/100g
Viinamarjad0,57,17,415
Banaan6,42,74,413,5
Õun2,84,42,19,3
Pirn0,94,82,38
Ploom3,81,33,18,2
Virsik5,21,11,17,4
Apelsin4,02,22,08,2
Sidrun0,50,70,92,1
Kiivi1,34,34,610,2
Ananass5,52,5210
Mango92,60,812,4
Maasikad1,43,02,67
Must sõstar0,64,43,58,5
Punane sõstar0,24,42,97,5
Mustikas<0,14,63,78,4
Arbuus3,42,31,37
Rosinad1,528,929,760,1