Menüü

15. september 2014

Teavitus kutsub mehi enam puu- ja köögivilju sööma

Tervise Arengu Instituut alustab teavitust „Mees peab olema viljakas”, et meestele meelde tuletada soovitust süüa vähemalt 5 peotäit puu- ja köögivilju päevas. Teadlikud sellest, kui …

28. juuli 2014

Mis muutub toidumärgistuses?

Euroopa Liidus on toidu märgistamise nõudeid ühtlustatud alates 1979. aastast. Käesoleva aasta 13. detsembrist muutuvad need veelgi täpsemaks. Olulisematest muudatustest märgistamise nõuetes kirjutab Maablogis Põllumajandusministeeriumi …

22. juuni 2014

Lõpetage söömisalane tõmblemine

Tartu Ülikooli professor, tuntud meditsiinibiokeemik Mihkel Zilmer kinnitab, et toitumine saab alguse mõtlemisest ning maailma enda jaoks paika panemisest. Tema sõnul on tänapäeval kõige suurem …

22. aprill 2014

Igapäevast soolatarvitamist aitab jälgida soolakalkulaator

«Kui suures plaanis on Eesti ja Põhjamaade uued toitumissoovitused sarnased, siis rasvade osatähtsus meie uutes soovitustes pisut väiksem,» rääkis Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi. …

11. aprill 2014

22 südame soovi

14.-20. aprillil toimub 22. üle-eestiline südamenädal. Tunnustatud südamearst, professor Margus Viigimaa pani sel puhul kirja 22 kõige tähtsamat soovi, mida oma südame heaks järgida. Seda mitte ainult …

20. märts 2014

Toidu saasteained puu- ja köögiviljades

Vaatamata toiduaineteturul leiduvale rikkalikule valikule, ei rahulda pakutavad tooted alati kõikide tarbijate vajadusi. Inimesi huvitab üha enam puhas, riknemata ja tervist toetav toit. Ohutut ja …

11. veebruar 2014

Laste toitumist mõjutavad tegurid

2010. aasta rahvusvahelise kooliõpilaste tervisekäitumise uuringu (HBSC) põhjal sööb iga päev puuvilju keskmiselt vaid iga neljas (26%) 11–15-aastastest Eesti õpilastest. Köögivilju sööb igapäevaselt viiendik õpilastest. Kõige …

13. detsember 2013

Toorpiima peaks enne tarvitamist kuumtöötlema

Põllumajandusministeeriumi tellimusel tehtud toorpiima ohutuse alane pilootuuring näitab, et terviseriskide vähendamiseks tuleks toorpiima enne tarvitamist kuumtöödelda.„Uuring näitab, et peame jääma senise soovituse juurde toorpiima enne …

15. november 2013

Mis on jääk- ja saasteained toidus?

Kas olete kunagi mõelnud, mis ained satuvad toidu sisse selle suitsutamisel? Või kuhu kogunevad dioksiinid? Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna juhataja Martin Minjajev teeb Maablogis väikese ülevaate, …

9. oktoober 2013

Kuidas juua energiajooki?

Energiajoogid on küll suhteliselt uus jookide liik karastusjookide turul, kuid nende populaarsus on aasta-aastalt kasvamas. Eestis on keskmine energiajookide tarvitaja 15-30 aastane. Regulaarselt ehk vähemalt …